Verschillende soorten dubbel glas

2023-12-27
Glasgigant

 

 

Dubbel glas, ook wel bekend als isolatieglas, is een populaire keuze voor ramen vanwege de uitstekende isolatie-eigenschappen. Maar wist je dat er verschillende soorten dubbel glas beschikbaar zijn? In deze blog bekijken we de diverse varianten van dubbel glas en de specifieke toepassingen ervan, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die past bij jouw behoeften.

 

1. Standaard dubbel glas

 

Dit is het meest voorkomende type dubbel glas. Het bestaat uit twee glasplaten met een luchtruimte ertussen. Standaard dubbel glas biedt goede thermische isolatie en geluidsisolatie, waardoor het geschikt is voor de meeste huizen. Het is een kosteneffectieve optie die de basisbehoeften van isolatie vervult.

 

2. Hoogrendementsglas (HR+ en HR++):

 

Hoogrendementsglas gaat een stap verder in energie-efficiëntie. Het heeft een speciale coating op een van de glasplaten en is gevuld met edelgas, meestal argon, in de spouwruimte. HR+ en HR++ glas bieden uitstekende thermische isolatie en verminderen warmteverlies aanzienlijk. Ze zijn ideaal voor woningen die streven naar een hogere energiezuinigheid en kunnen helpen de energiekosten te verlagen.

 

3. Triple glas

 

Voor degenen die de hoogste thermische- en geluidsisolatie eisen, is er triple glas. Dit type glas bestaat uit drie glasplaten met twee isolerende luchtruimtes ertussen. Triple glas is uitermate geschikt voor energiezuinige en passieve huizen, waar optimale isolatie cruciaal is. Het biedt een superieure prestatie, maar is meestal duurder dan standaard dubbel glas.

 

4. Zonwerend glas

 

Zonwerend dubbel glas is ontworpen om overmatige warmte en zonlicht te blokkeren terwijl het natuurlijke licht binnenlaat. Dit glas kan helpen om de binnentemperatuur te reguleren en de behoefte aan airconditioning te verminderen. Het is ideaal voor huizen met veel zonlicht of voor ruimtes die gevoelig zijn voor oververhitting.

 

5. Veiligheidsglas

 

Veiligheidsglas is dubbel glas dat is versterkt voor extra bescherming. Het kan gehard glas of gelaagd glas bevatten om het moeilijker te maken om in te breken en om letsel bij glasbreuk te verminderen. Veiligheidsglas is geschikt voor ramen op locaties waar veiligheid een prioriteit is, zoals deuren en begane grond ramen.

 

 

Het juiste glas voor jouw woning

 

Bij het kiezen van het juiste type dubbel glas voor jouw huis is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals je budget, energie-efficiëntie doelen en specifieke behoeften voor thermische isolatie en geluidsisolatie. Raadpleeg een professionele glaszetter om advies op maat te krijgen en de beste keuze te maken die past bij jouw situatie. Met het juiste soort dubbel glas kun je genieten van een comfortabele, energiezuinige en geluidsarme leefomgeving.